hero2.png
Online cursus over praktijkexperimenten Governors Island beschikbaar in het Nederlands
October 26, 2016

Het Amerikaanse onderzoeksinstuut Underwriters Laboratories (UL) heeft op Governors Island grootschalige praktijkexperimenten uitgevoerd. Van de experimenten is een Engelse online cursus gemaakt. De cursus is nu in het Nederlands beschikbaar.

gi-dutch-titleHet onderzoek van UL op Governors Island heeft interessante inzichten en een aantal tactische overwegingen opgeleverd over brand en brandbestrijding. Daarom heeft de Brandweeracademie in nauwe samenwerking met UL de online cursus in het Nederlands vertaald. Het uitbrengen van online cursussen voor de brandweer past in het streven van de Brandweeracademie om kennis via e-learning en beeldmateriaal te verspreiden.

projects/governors_island/GI-Dutch-Title.png

Wetenschap en praktijk samenbrengen

De cursus brengt wetenschap en praktijk samen. Er wordt onderzoek gedaan naar het controleren van de toestroom van zuurstof en flow paths. Daarnaast wordt het gebruik van de buitenaanval onderzocht als een manier om de vuurhaard in het gebouw snel te reduceren, zodat een binnenaanval mogelijk is. Tijdens de experimenten werden branden gesticht in verschillende rijtjeshuizen van drie verdiepingen, met een ontsteking in de kelder, in de woonkamer op de eerste verdieping en in een slaapkamer op de tweede verdieping.

Derde internationale release

Steve Kerber, directeur van UL, is blij met de Nederlandse vertaling: “Graag wil ik de Brandweeracademie bedanken voor de samenwerking bij het verwezenlijken van deze derde internationale release. De inbreng van het brandweerveld bij het vertalen van de cursus is van onschatbare waarde. Hun inzet maakt het voor ons mogelijk om één van onze meest bekeken online cursussen te delen met een groeiend, wereldwijd publiek.”

Bekijk de online cursus

De online cursus is momenteel beschikbaar in het Engels, Nederlands, Spaans en Duits.

Nederlandse versie online cursus Governors Island

Engelse versie online cursus Governors Island

De cursus is geschikt voor tablets en iPad.

UL Firefighter Safety Research Institute is dedicated to increasing firefighter knowledge to reduce injuries and deaths in the fire service and in the communities they serve.